powderbrows

Wat is (semi) permanente make-up?

(Semi) Permanente make-up is een techniek waarbij, met een flinterdunne naald, pigment in de dermis (lederhuid) wordt aangebracht. Met deze techniek zijn je wenkbrauwen steeds in vorm en behoort het bijwerken met een potlood tot het verleden. Makkelijk hé 🙂


Anders dan bij een tatoeage, die levenslang zichtbaar blijft, verlicht semi permanente make-up langzaamaan. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1,5 jaar mooi en vervaagt daarna geleidelijk. Eén van de redenen waarom semi permanente make-up vervaagt is omdat ons lichaam ijzeroxides afbreekt.


Semi Permanente make-up is bedoeld als versterking van de natuurlijke contouren en is vaak het mooist als het niet opvalt. Daarom werk ik uitsluitend zo natuurlijk mogelijk dwz dat jouw nieuwe wenkbrauwvorm zo dicht mogelijk aanleunt bij je natuurlijke wenkbrauwvorm.

De pigmentatie wordt uitgevoerd met een speciale permanente make-uppen waarop een steriele naald wordt vastgeklikt.

Vorm en kleur

Ik start altijd met een intake-gesprek waarbij ook de kleur en intensiteit van je pigmentatie wordt besproken in functie van jouw eigen haar- en huidskleur. Daarnaast bekijk ik ook welke vorm van wenkbrauwen best past bij je gelaat en het dichtst aanleunt bij jouw natuurlijke wenkbrauwvorm.

Het bereikte resultaat van de pigmentatie is afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren zoals je huidtype, natuurlijke pigmentering, opname/afstoting van het pigment, dikte van je huid,…en van de gekozen kleur en kleurintensiteit. Wanneer de kleurtint op jouw individueel tempo verbleekt, is dat dus geen teken van een onjuiste behandeling of pigmentkleur.


Daarom vind ik het belangrijk om in eerste instantie licht en voorzichtig te gaan pigmenteren, het genezingsproces af te wachten, om dan tijdens de vervolgsessie de pigmentatie bij te werken volgens jouw gewenst resultaat.

Previous slide
Next slide

Intakegesprek

doornemen en invullen formulier ‘Informed consent’, bekijken van jouw wenkbrauwen en bespreken van jouw wensen.

1e afspraak Behandeling: duurtijd +/- 4u

  • Reinigen van de wenkbrauwen
  • In kaart brengen van de vorm van de wenkbrauwen d.m.v. browmapping.
  • Epileren en waxen van de wenkbrauwen
  • Plaatsen van de permanente make-up met de pigmenten van Labina
  • Overhandiging en doornemen van de nazorgrichtlijnen

Vervolg afspraak Touch-up: duurtijd +/-3u.

  • Bespreking van het huidige resultaat.
  • Epileren/waxen van de wenkbrauwen.
  • Bijwerken en finaliseren van de semi permanente make-up.
  • Herhalen van de nazorgrichtlijnen