Medische lichttherapie

voor gelaat en lichaam

Bioptron® lichttherapie stimuleert huidherstel, huidvernieuwing en huidverjonging. Het heeft een positief effect op de kwaliteit van het bloed en daarmee een positief effect op alle cellen in ons lichaam.

Bioptron® lichttherapie kan worden ingezet bij o.a.:

  • Littekens
  • Huidonstekingen
  • Acne
  • Rosacea
  • Oppervlakkige bacteriële infecties
  • (Hoofd)pijnklachten
  • (On)zichtbare wonden

Bovenstaande aandoeningen zijn vrij algemeen en de meeste mensen zullen hiermee, op een bepaald punt in hun leven, te maken krijgen/hebben. Hoewel demeeste problemen niet levensbedreigend zijn, kan het een zeer pijnlijke en negatieve impact hebben op de kwaliteit van het leven. 

Bioptron® lichttherapie kan helpen de genezing te bevorderen en het ongemak te verminderen. De behandelingen zijn pijnloos en eenvoudig toe te passen, ook in uw thuisomgeving.

Bioptron® werkt op een natuurlijke manier door het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen en zo zijn eigen genezingskracht vrijte geven. Bioptron® lichttherapie zendt gepolariseerd lage energie licht. Dit specifieke polychromatisch licht spectrum (480nm – 3400nm) bevat niet slechts één golflengte (zoals laser), maar omvat het zichtbare licht en het helende deel van het infrarood spectrum, vergelijkbaar met de zon, maar dan zonder demogelijke schadelijke UV straling.

Eigenschappen Bioptron® licht:
Versnelde en verbeterde wondheling: het Bioptron® licht herstelt beschadigde celmembranen. De cellen kunnen dan opnieuw en beter voeding en zuurstof uit de bloedbaan opnemen. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe cellen aangemaakt kunnen worden waardoor de weefsels hersteld kunnen worden.

Ontstekingsremmend: het Bioptron® licht zorgt voor de aanmaak van stoffen (interferon alfa en beta) die onze weefsels herstellen en vernietigd tevens stoffen (prostaglandines) die schade brengen aan onze weefsels.

Stimulatie van ons lymfestelsel: het Bioptron® licht zorgt ervoor dat onderhuidse vochtopstapelingen, oedemen en afvalstoffen sneller verdwijnen.

Verbeterde doorbloeding: het Bioptron® licht staat in voor de uitzetting en versnelde vorming van nieuwe bloedvaatjes waardoor er sneller en meer zuurstof (en andere bouwstoffen) naar de zieke en beschadigde weefsels gaan.

Pijnstillende en spierontspannende werking: het Bioptron® licht vermindert de prikkeling van de zenuwbanen, waardoor pijn verlicht wordt.

Stimulatie van ons immuunsysteem: de weerstand van ons lichaam wordt lokaal versterkt.

De Bioptron lamp is van Zwitserse kwaliteit en wordt gebruikt om diverse aandoeningen te behandelen :

 • Acné
 • Anti-Aging
 • Littekens en post-operatieve wonden
 • Eczeem
 • Huid- en luchtinfecties
 • Brandwonden
 • Decubitus
 • Psoriasis
 • Herpes Zoster & Simplex

De 4 karakteristieken van Bioptron licht zijn:

 • Gepolariseerd: Dit zijn lichtgolven die paralel bewegen. Gepolariseerd licht is penetrerend licht en bereikt zo meerdere weefsels.
 • Polychromatisch (gekleurd licht): Bioptron licht bevat niet slechts één golflengte, maar een brede range inclusief het zichtbare licht en een deel van het Infrarood Spectrum.
 • Incoherent: Bij Bioptron licht hebben we te maken met allerlei kleuren en dus met verschillende golflengtes die niet synchroon zijn en dus incoherent (vergelijkbaar met IPL).
 • Lage energie: Bioptron licht heeft een lage energiedichtheid (straling). En dus veilig in gebruik.

Het gebruik van de lichttherapie is soms inbegrepen in de behandeling zelf

Acné behandeling met de Bioptron lamp

Bioptron licht therapie wordt al 15 jaar gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen en is doeltreffend. Via natuurlijke processen wordt gestimuleerd om een regeneratief en herstellend effect te veroorzaken.

Vanwege het succes in het behandelen van huidaandoeningen zoals wonden, chirurgische wonden, kan men nu ook acné behandelen met de Bioptron lamp. Deze lamp dient als stimulator van een natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam. Het behandelen van acné met de Bioptron lamp is een volledige niet-invasieve procedure, die op geen enkele manier de huid afpelt.

Het grootste voordeel om acné met de Bioptron lamp te behandelen is dat het kan worden gebruikt als enkelvoudige behandeling of in combinatie met andere acné behandelingen van bijvoorbeeld de Pure van A deux mains of andere aanbevolen door dermatologen.

Bij de behandeling van acné met de Bioptron lamp duurt de behandeling tussen de 4 à 10 minuten. Na een paar behandelingen zijn de resultaten al zichtbaar. De behandeling is volledig veilig en heeft geen bijwerkingen.

Het Bioptron licht penetreert niet alleen de huid maar ook de diepere weefsels. Daarom is het positieve effect van Bioptron licht niet beperkt tot het behandelde gebied van de huid.

Het Bioptron lichttherapie lampen systeem werd ontwikkeld in samenwerking met onderzoeksafdelingen van universiteiten, ziekenhuizen en specialisten. Het is een wereldwijd gepatenteerd en gecertifieerde lamp (cf richtlijn 93/42/EEC)