A Deux Mains

Nooit meer scheren,
geen last meer van ingegroeide haartjes,…

Hoe werkt laserontharing juist?

Het doel van laserontharing is eigenlijk het vernietigen van de melanine, één van de bestanddelen van het haar. Door het uitzenden van een dun licht met een bepaalde golflengte kan dit bestanddeel gemakkelijk bereikt worden.
Het licht beschadigt het haarzakje van elk haartje. Omdat het haarzakje beschadigt wordt, kan dit zakje ook geen nieuw haartje meer produceren.  Geweldig, toch?
En neen, dit is niet pijnlijk. Tijdens de behandeling kan je een licht branderig gevoel en prikkels waarnemen.

Voor alle haartypes, behalve…

De laserontharing werkt heel nauwkeurig en geeft verbazingwekkende resultaten:
Alle behaarde lichaamszones kunnen behandeld worden met de laser. Zelfs grote zones, zoals bijvoorbeeld een rug of torso, kunnen onder de laser.
De beste resultaten worden behaald op mensen met donker haar en een lichte huidskleur, maar onze laser werkt zeer doeltreffend op zowat alle haartypes!
De grote uitzondering hierop zijn witte haren, deze zijn spijtig genoeg onbehandelbaar met de laser. 

Vaak wordt er gesproken over ‘definitieve ontharing’, maar zijn de haartjes wel definitief weg? Wij spreken liever over “langdurige ontharing”. Hoewel we in de praktijk vaak zien dat haartjes voor 90% wel degelijk weg blijven, is het mogelijk dat er dunne haartjes overlijven op een behandelde zone. Dit kan een gevolg zijn van bepaalde factoren, zoals bijvoorbeeld hormonale veranderingen.

Nota bene…
Ons laserontharingstoestel is doeltreffend op elke huid en haartype. Een lichte huidskleur in combinatie met donkere haren is ideaal om te behandelen, maar ons systeem combineert een 810nm (Diode), 1064nm(Nd-YAG) en 755nm (Alexandrite) diodes 3 ultra krachtige golflengten die zorgen voor energie in verschillende huidlagen,wat meerdere typen haar vernietigd in één enkele shot. Ook beschikt de Diode S Ice laser over een uniek koelsysteem, 4 koelingen, waardoor de huid tijdens het vrijkomen van de laserenergie wordt gekoeld.

Previous slide
Next slide

Enkel de haartjes in groeifase zullen worden vernietigd. Een haarcyclus bestaat uit 12 tot 18 maanden. Als je dus alle groeifases van het haar wil aanpakken, dan wil dat zeggen dat je 6 tot 8 sessies nodig hebt om een behandeling af te ronden. De behandelingen gebeuren om de 6 à 10 weken voor kleinere zones, en om de 10 à 12 weken voor grotere zones, zoals bijvoorbeeld de benen.

Waar hou ik rekening mee als ik de behandeling start?

  • 4 weken voor de eerste behandeling mag je de zone niet meer waxen of epileren.
  • Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan en dit ten vroegste 2 weken na de laserontharing.
  • Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.
  • De dag van jouw afspraak mag je absoluut geen maquillage, deo of oliën gebruiken.
  • Gedurende 4 weken voor en na de behandeling mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank.  (mits een goede zonnebescherming kunnen we deze tijd iets inkorten)
  • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan. Meld dit voor de behandeling.
  • Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.

Heb je nog vragen over laserontharing of wil je een afspraak maken? Contacteer ons op 0478 08 06 01 of maak een afspraak via de online agenda

 

wie komt in aanmerking voor laserontharing?

Bijna alle huidtypes van zowel mannen als vrouwen komen in aanmerking voor een laserontharing met als uitzondering negroïde huidtypes. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment bevatten.

is de diodelaser veilig?

Ja! Klinische studies tonen aan dat de diodelaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De diodellaser met handstuk is uitgerust met ChillTop technologie. Deze kop koelt de huid gedurende de behandeling tot 5°C.Zo blijft de huid rondom het haartje goed beschermt. De diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten. De diodelaser verwijdert haartjes die IPL of VPL niet aankan.

hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 tot 8 behandelingen voor dames, 10 tot 12 behandelingen voor heren. Het exacte aantal is afhankelijk van type huid en haar (kleur en diepte). De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen met een pauze van 8 tot 12 weken tussen. Benen, rug, borst en buik worden met een pauze van telkens 10 tot 12 weken gedaan. Na deze behandeling bent u 80 tot 90 % haarvrij en hoeft u nooit meer te waxen of te scheren.

zijn de resultaten definitief?

Ja, u mag een permanente vermindering van de beharing van 80 tot 90% verwachten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied: de haargroei, huidtype, haarkleur.

 

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed, zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waaraan laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale onstabiele fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden, dit aan een nabehandelingstarief. 

×
×

Winkelwagen